ΠΗΓΑΣΟΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ LOGO
en Αρχική  
 
 
         
    Προϊόντα.    
 
Η εταιρεία ΠΗΓΑΣΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε δραστηριοποιείται στον κλάδο των θαλάσσιων τροφίμων, και της εφαρμοσμένης υδατοκαλλιέργειας με μονάδες εκτροφής επιλεγμένων ψαριών της Μεσογείου. Τα παραγόμενα αλιεύματα διατίθενται άμεσα και φρέσκα για κατανάλωση, με ετήσιο όγκο παραγωγής περί τους 800 τόνους.(2008).
Τα κυριότερα είδη είναι η φρέσκια Τσιπούρα (60%) το Λαβράκι (34%), το Φαγκρί (5%) και ο Κρανιός. (1% πιλοτική εκτροφή απο το 2008)
 Εκτρέφονται επίσης σε περιορισμένες ποσότητες, το Λυθρίνι και η Συναγρίδα
 

Τα προϊόντα της ΠΗΓΑΣΟΣ, εξαλιεύονται όταν έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη τους και η προσαρμογή των οργανοληπτικών τους χαρακτηριστικών (εμφάνιση, γεύση, άρωμα) στο επιθυμητό επίπεδο. sea bass lavraki λαβρακιΔιατίθενται επώνυμα στην αγορά με σήμανση ποιότητας, και προέλευσης, και αποτελούν επιλογή υγιεινής διατροφής για καταναλωτές με ιδιαίτερες γαστρονομικές απαιτήσεις.
Το φρέσκο ψάρι ΠΗΓΑΣΟΣ αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, πολύτιμων πολυακόρεστων λιπαρών οξέων της κατηγορίας ω-3, απαραίτητων βιταμινών (Α, D3, E), ανοργάνων αλάτων (Κ, Νa) και ιχνοστοιχείων (Fe, Se, Cu, F), και πρωταγωνιστεί ως βασικό τρόφιμο της "Μεσογειακής Διατροφής".
 
Διατροφική αξία των προϊόντων ΠΗΓΑΣΟΣ

Τα προϊόντα της ΠΗΓΑΣΟΣ και εν γένει τα θαλάσσια τρόφιμα συμβάλλουν κατά μοναδικό τρόπο στην διατήρηση υψηλού επιπέδου υγείας του καταναλωτή γιατί περιέχουν υψηλής βιολογικής αξίας μη κεκορεσμένα λιπαρά, τα οποία μειώνουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων και αυξάνουν την "ΚΑΛΗ" χοληστερόλη  (ΗDL) στο αίμα προστατεύοντας από θρομβώσεις και καρδιοπάθειες.
Σύμφωνα με πλήθος κλινικών ερευνών, η ιδιαίτερη διατροφική σύσταση του μεσογειακού ψαριού επιβάλει την κατανάλωσή του από ομάδες ανθρώπων, οι οποίοι παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα α) τριγλυκεριδίων και χοληστερίνης (LDL) β) αρτηριακής πιέσεως, γ) σακχάρου στο αίμα ή πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα... Περισσότερα.
 

 
Ιχθυοκαλλιέργειες