ΠΗΓΑΣΟΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ LOGO
en Αρχική  
 
 
         
    Διατροφική αξία αλιευμάτων ΠΗΓΑΣΟΣ.    
 
Τα οργανοληπτικά στοιχεία που αποδίδει κάθε ψάρι εξαρτάται από το είδος του, την ποιότητα της τροφής του, αλλά και τον χρόνο - τόπο (εξ) αλίευσης. Στον ΠΗΓΑΣΟ τα ψάρια αναπτύσσονται σε φυσικό περιβάλλον χωρίς πληθωρισμό, και εκτρέφονται σύμφωνα με προδιαγραφές που θεσπίζουν ο υδροβιολόγος και οι  ιχθυολόγοι  της εταιρείας, με τροφές που περιέχουν συστατικά θαλάσσιας προέλευσης. Έτσι η απόδοση των θρεπτικών στοιχείων των ψαριών μας προσεγγίζει αυτών της ανοικτής θάλασσας, σε πρωτείνες, βιταμίνες, και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. (PUFA DHA+EPA)
Στον παρακάτω πίνακα απεικονίζεται η πρόσληψη θρεπτικών στοιχείων απο μια μερίδα ( 400 gr) ψαριών ΠΗΓΑΣΟΣ.

 
θρεπτικά στοιχεια ψαριού ΠΗΓΑΣΟΣ
Προβολή πίνακα σε μεγάλο μέγεθος.


  Η σημαντικότερη όμως προσέγγιση είναι η συγκριτική διατροφική αξία βασικών τροφίμων ζωικής προέλευσης, σε συνάρτηση με το κόστος που καλείται να πληρώσει ο καταναλωτής. Στους πίνακες που ακολουθούν απεικονίζονται τα θρεπτικά συστατικά ανά 100 g νωπού ζωικού τροφίμου (κρέας, ψάρι, τυρί) και συγκρίνεται το κόστος διατροφής ανά 100 g πρωτείνης και ανά 1.000 mg των απαραίτητων πολυακόρεστων λιπαρών οξέων (PUFA DHA+EPA).
Προβολή πίνακα σε μεγάλο μέγεθος.
Που θα βρείτε τα ψάρια της ΠΗΓΑΣΟΣ
Διατροφικά θέματα.
 

 
Ιχθυοκαλλιέργειες
Μεσογειακή δίαιτα