|

Τα
οργανοληπτικά
στοιχεία
που
αποδίδει
κάθε
ψάρι
εξαρτάται
από το
είδος
του, την
ποιότητα
της
τροφής
του,
αλλά και
τον
χρόνο -
τόπο
(εξ)
αλίευσης.
Στον
ΠΗΓΑΣΟ
τα ψάρια
αναπτύσσονται
σε
φυσικό
περιβάλλον
χωρίς
πληθωρισμό,
και
εκτρέφονται
σύμφωνα
με
προδιαγραφές
που
θεσπίζουν
ο
υδροβιολόγος
και οι
ιχθυολόγοι
της
εταιρείας,
με
τροφές
που
περιέχουν
συστατικά
θαλάσσιας
προέλευσης.
Έτσι η
απόδοση
των
θρεπτικών
στοιχείων
των
ψαριών
μας
προσεγγίζει
αυτών
της
ανοικτής
θάλασσας,
σε
πρωτείνες,
βιταμίνες,
και
πολυακόρεστα
λιπαρά
οξέα.
(PUFA
DHA+EPA)
Στον
παρακάτω
πίνακα
απεικονίζεται
η
πρόσληψη
θρεπτικών
στοιχείων
απο μια
μερίδα (
400
gr)
ψαριών
ΠΗΓΑΣΟΣ.

|

Προβολή
πίνακα
σε
μεγάλο
μέγεθος. |


Η
σημαντικότερη
όμως
προσέγγιση
είναι η
συγκριτική
διατροφική
αξία
βασικών
τροφίμων
ζωικής
προέλευσης,
σε
συνάρτηση
με το
κόστος
που
καλείται
να
πληρώσει
ο
καταναλωτής.
Στους
πίνακες
που
ακολουθούν
απεικονίζονται
τα
θρεπτικά
συστατικά
ανά 100
g νωπού
ζωικού
τροφίμου
(κρέας,
ψάρι,
τυρί)
και
συγκρίνεται
το
κόστος
διατροφής
ανά 100
g
πρωτείνης
και ανά
1.000 mg
των
απαραίτητων
πολυακόρεστων
λιπαρών
οξέων
(PUFA
DHA+EPA). |
Προβολή
πίνακα
σε
μεγάλο
μέγεθος.
 |
Που
θα
βρείτε
τα ψάρια
της
ΠΗΓΑΣΟΣ |
Διατροφικά
θέματα. |
|
|
|