ΠΗΓΑΣΟΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ LOGO
en Αρχική  
 
 
         
    Προϊόντα.    
 
ΛΑΒΡΑΚΙ (SEA BASS  Dicentrarchus labrax, L.)

Το μεσογειακό Λαβράκι, εκτρέφεται σε ποσοστό 33% του συνόλου της ετήσιας παραγωγής. Η παραγόμενη γκάμα καλύπτει κάθε απαίτηση της αγοράς, περιλαμβάνοντας μεγέθη από 350g έως και 1.000g. Το εμπορεύσιμο βάρος αποκτάται μετά από 16-18 μήνες εκτροφής.

Η διατροφή του γίνεται με εξειδικευμένες ιχθυοτροφές και με προδιαγραφές που θεσπίζει η εταιρεία, οι οποίες χαρακτηρίζονται από μέτρια συμμετοχή λιπαρών για την βελτίωση της ποιότητας του ψαριού. Η σύσταση της τροφής είναι θαλάσσιας προέλευσης ιχθυέλαια, ιχθυάλευρα, με προσαρμογή της σύνθεσης στις βιολογικές ανάγκες του ψαριού. ( Μέγεθος,  στάδιο ανάπτυξης, ηλικία κλπ.)


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΛΑΒΡΑΚΙΟΥ
Το σώμα του είναι επίμηκες υδροδυναμικό και το χρώμα του ασημί με σκουρότερο χρώμα στη ράχη. Μπορεί να φτάσει το μήκος του 1.μ
Ζει σε μικρά βάθη και κινείται κοντά σε ακτές με φύκια βότσαλα και άμμο κυνηγώντας μικρότερα ψάρια, γαρίδες, και μαλάκια. Ανήκει στην οικογένεια των Μαρονιδών και η επιστημονική του κατάταξη από τον LInaeus 1758 είναι Dicentrarchus labrax.
 

SEA BASS  Dicentrarchus labrax, L.

Οικογένεια: Μαρονίδες ΛΑΒΡΑΚΙ  ΠΗΓΑΣΟΣ
Τάξη:  
Κλάση:
Ελληνικά ονόματα: Λαβράκι Λύκος,..
Διατροφική αξία
 

 
 
 
 
  Τρόποι μαγειρέματος