ΠΗΓΑΣΟΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ LOGO
en Αρχική  
 
 
         
    Προϊόντα.    
 
Τσιπούρα (Sparus aurata, L. Gilthead seabream)
 
Η μεσογειακή Τσιπούρα αποτελεί το βασικό παραγόμενο αλίευμα της εταιρείας, συμμετέχοντας σε ποσοστό 60% του συνόλου της ετήσιας παραγωγής. Η παραγόμενη γκάμα καλύπτει κάθε απαίτηση της αγοράς, περιλαμβάνοντας μεγέθη από 300g έως και 1.800g.
Η διατροφή της Τσιπούρας εξελίσσεται σε δύο (2) φάσεις :
Η πρώτη φάση ανάπτυξης μέχρι το εμπορεύσιμο βάρος πραγματοποιείται με τη χρήση ιχθυοτροφών υψηλής πεπτικότητας και αρμονικής συμμετοχής πρωτεϊνών και λιπαρών.
Η τελική φάση εκτροφής πραγματοποιείται με ειδικές ιχθυοτροφές που ενσωματώνουν σε υψηλό ποσοστό συστατικά θαλάσσιας προέλευσης, όπως Ιχθυάλευρο (Fish meal), Γαριδάλευρο (Krill) και Στρειδάλευρο (Shell meal), ώστε το αλίευμα να αποκτήσει άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά ως τρόφιμο.
 
Οργανοληπτικό προφίλ τσιπούρας της ΠΗΓΑΣΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ.

Τσιπούρα Γεύση θάλασσας και ιωδίου
 
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ
Το χρώμα του σώματος της είναι ασημί με χαρακτηριστικό χρυσόχρωμο τόξο πάνω από τα μάτια (χρυσοφρύδα) και χρυσή κηλίδα με επακόλουθη σκούρα πάνω από το επικάλυμμα των βραγχίων.  Το σώμα της είναι μακρόστενο πιεσμένο στα πλευρά και έντονη ραχιαία καμπύλη, με άκανθες. Ζει σε κλίματα υποτροπικά και ποικίλα βάθη. (σύνηθες βάθος μέχρι τα 40 μέτρα.) Τρέφεται με όστρακα, όπως μύδια, στρείδια και κυδώνια.
 
Επιστημονική ονομασία:
Sparus aurata (Linnaeus, 1758)
ή και Chrysophrys aurata
Τσιπούρα ΠΗΓΑΣΟΣ
Οικογένεια:Σπαρίδες
Τάξη: Περκόμαρφα
Ελληνικά ονόματα: Τσιπούρα, Χρυσοφρύδα, Χρυσόφα, Κότσα
Σύνηθες βάρος. 0,8 - 4 κιλά.